Home pur sang

Home Pur Sang adviseert  en ondersteunt  partners in het bouwen en exploiterenvan duurzame en ecologische verblijfsaccommodaties.

Onze aanpak heeft 3 pijlers:

1. Advies
Home Pur Sang adviseert als onafhankelijke speler toekomstige partners de juiste accommodaties op de juiste plek. Home pur sang geeft ook advies over de optimale exploitatie van de verblijfsaccommodaties. Wij adviseren vooral bij het maken van de juiste keuzes zodat onze toekomstige partners niet dezelfde fouten meer maken die wij al hebben gemaakt.

2. Aankoop
Home Pur Sang bemiddelt bij de aankoop van diverse accommodaties, zie ons als een aankoopmakelaar. Dat kan zijn voor een gestandaardiseerd modulair huisje. Het is ook mogelijk om onder architectuur een eigen ontwerp te realiseren. En uiteraard zijn er ook cabins, safaritenten of tiny houses die wij van verschillende leveranciers aanbieden, zolang ze maar voldoen aan de duurzame en ecologische normen die wij daaraan stellen.

3. Projectmanagement
Home Pur Sang kan het hele proces van idee tot realisatie begeleiden en daarmee de toekomstige partner volledig ontzorgen. Dat kan in een begeleidende rol in het bouwproces. Of zelfs de volledige bouw realiseren waarbij Home Pur Sang met onderaannemers werkt die ervaring hebben om dit soort projecten te realiseren.

Onze visie

Wij realiseren ons dat we in een periode leven waarbij het anders moet. Wij denken niet dat wij met ons concept de grote uitdagingen van deze tijd aanpakken. Wij willen wel een bijdrage leveren. Door kinderen opnieuw te leren buiten te spelen, de natuur te ontdekken.

Wij willen faciliteren dat we weer genieten van mooie momenten en de mensen om ons heen. Tevreden zijn met wat zich aandient vanuit de natuur, een mooi herfstzonnetje, een concert van vogels, de ochtenddauw, een mooie zwam of de eerste knoppen in de lente…

Wij richten ons op recreëren. Een aantrekkelijk aanbod dichtbij huis. Ook all-inclusive maar dan anders. Unieke plekjes in de natuur, omringd door groen, met uitzicht op al het moois wat er ook is (en we weer leren zien) en dus een ‘open’ verbinding met de natuur.

Onze gasten zullen het waarderen dat ze kennis maken met duurzaam en circulair leven en ondersteunen op die manier de beweging die nodig is om stap voor stap te veranderen. Dat kan juist ook op vakantie. Een kleine kennismaking met een mooiere wereld voor de toekomst.

Home Pur Sang is ‘natuurlijk genieten’ en is je ‘thuis voelen’. Gasten voelen zich thuis vanwege de puurheid, de echtheid en de authenticiteit.

Zowel van de accommodatie als van de gastheer/vrouw, die tevens je gids is.

Onze aanpak

Home Pur Sang heeft als missie zijn partners te begeleiden in het realiseren van verblijfsaccommodaties zodat gasten zich thuis voelen in de natuur en dat gasten genieten van wat de natuur te bieden heeft. Daarbij is Home Pur Sang ook zuinig op de natuur en wil deze integreren in haar aanpak.

Home Pur Sang is een bedrijf dat onafhankelijk van leveranciers accommodaties adviseert en hun partners ondersteunt bij de implementatie en exploitatie van de formule. Home pur sang onderzoekt wat het beste bij een locatie past en op de locatie wat het beste bij de plek past.

Met eigen praktijkervaring, de uitgangspunten van het concept en de mogelijkheden ter plaatse adviseert Home Pur Sang accommodaties, van safaritenten tot tiny-houses en van cabins tot ontwerpen op maat. Ook wat betreft de inrichting heeft Home Pur Sang een aanpak die voldoet aan de minimale footprint die wij achter willen laten. Met gebruik van gebruikte materialen komen we tot een stoere, pure en ook gezellige sfeer.

Onze partners

Verhuurders worden partner en omarmen de onderscheidende aanpak met 3 unieke punten (triple A) die samen een ‘natuurlijk’ geheel vormen.

1. Accommodaties
De accomodaties zijn geïntegreerd in de natuur. Ze passen zich aan de omgeving aan en vormen een geheel met de omgeving. Vanuit de accommodatie beleef je de natuurlijke omgeving en geniet je van al het moois wat zich aandient.

2. Activiteiten
Activiteiten zijn er voldoende mogelijk in de natuur. Voeren van dieren, werken met dieren, speuren naar planten, spotten van vogels of een speurtocht in het bos. Allemaal extra’s die teruggaan naar de basis.

3. Actieve host
De host is actief en dat gaat verder dan een vriendelijke ontvangst. Actieve gastheren en gastvrouwen zijn ook gidsen. Zij weten veel van de omgeving, de natuur, de leukste plekjes en zorgen voor onvergetelijke ervaringen. Home Pur Sang begeleidt aspirant partners bij de opstart met stage en trainingen bij bestaande partners (zie voorbeeld deswaenhoeve.be). Wij begeleiden de partners ook bij een stressloze implementatie en vervolgens succesvolle verhuur. Home Pur Sang zal uiteindelijk een kwaliteitskeurmerk zijn voor partners die ‘natuurlijk genieten’ en duurzaam recreëren hoog in het vaandel hebben staan.

We hebben een geweldige verblijf gehad op de Swaenhoeve. Prachtige accommodatie, magnifieke koersrit en een fantastische lunch. Dank Veerle en Yves. Een onvergetelijke ervaring, het was natuurlijk genieten!

Een feestje in het bos. Zo fijn om onze kinderen kennis te laten maken met de natuur. Dan wint het bos het toch van de GSM. Heerlijk verblijf, zo in de natuur in een prachtige tent, het was een safari in de Lage Landen. 

Ons aanbod

Home Pur Sang maakt samen met een toekomstig partner een plan, zowel wat betreft de investeringen als de exploitatie. Home Pur Sang begeleidt bij het realiseren van verblijfsaccommodaties. Vervolgens worden partners opgeleid als guiding host en worden partners begeleid naar een succesvolle exploitatie met het kwaliteitskeurmerk ‘Home Pur Sang’.
Wij hebben een vaste aanpak en zijn vervolgens heel flexibel. Onze vaste aanpak heeft vijf varianten die los van elkaar ingezet kunnen worden. Enkel een brainstorm op locatie is mogelijk, maar een al bestaand project aanmelden voor het partnerschap kan ook.

1. Brainstorm op locatie
Wij komen een dagdeel op locatie om te kijken en te voelen, onze ervaring te delen en een eerste advies te geven. De ervaring leert dat dit een waardevolle sessie is omdat het richting geeft en we ook direct een ‘klik’ ervaren. Wij vragen 1.000 euro exclusief btw voor zo’n sessie.

2. Advisering
Wij kunnen adviseren in de aanschaf van de juiste accommodatie op de juiste plek voor het juiste budget. Dat kan een bemiddeling zijn van bestaande (ook 2dehands) modellen, aankoop bij leveranciers waar wij een relatie mee hebben of een op maat project met een architect. In deze rol vragen wij een percentage over de aankoopprijs.

3. Projectplan
Het projectplan is inclusief implementatie en exploitatie. Wij maken samen met de aspirant partner een plan om het project succesvol te realiseren. Onderdeel van het plan is een investerings- en exploitatiebegroting. Voor het maken van het plan en alle input die wij hiervoor leveren vragen wij een vaste prijs van 8.500 euro exclusief BTW.

4. Ontzorging
Wij kunnen onze partners volledig ontzorgen tijdens het proces van bouwen, plaatsen van de accommodaties, grondwerken, installaties e.d. Dit voeren wij uit met een transparante begroting van onze onderaannemers. De bouwbegeleiding doen wij voor 10% van de totale investeringen die nodig zijn om het project te realiseren.

5. Partner van Home Pur Sang
Uiteindelijk wordt u partner van Home Pur Sang. Dan betaalt u een vaste bijdrage per maand voor onze continue ondersteuning middels (online) trainingen, opleidingen en handboek (updates). Ook de verhuur kunnen wij via Home pur sang op de grote boekingsplatforms voor onze partners organiseren. Dan vragen wij een klein percentage (2%) van de verhuuropbrengsten.
Wij denken dat we met deze aanpak transparant en duidelijk zijn. Wij gaan het liefst met mensen in zee die uiteindelijk ook partner worden, maar het is geen voorwaarde. Veel belangrijker is dat wij onze visie delen en dit gedachtegoed ook organisch gaat groeien.

6. Home Pur Sang certificaat
Om domeinen aan elkaar te koppelen en als ware een community te creëren hebben wij het Home Pur Sang community certificaat ontwikkeld. Dit certificaat is een is een keurmerk dat recreatie domeinen kunnen verkrijgen na een audit van Home Pur Sang.

Door middel van een vragenlijst, die u zelf kunt invullen, verkrijgen wij een getrouw beeld of het past binnen onze visie waarbij duurzaamheid en circulariteit centraal staan.

Het resultaat van de certificering is een keurmerk dat staat voor onze filosofie wat door klanten wordt gewaardeerd. Je kunt op drie niveaus worden gecertificeerd.  Een certificaat met vijf sterren, dit is een uitstekende locatie volgens onze criteria. Dit wil zeggen dat u persoonlijk ontvangen wordt, persoonlijk rondgeleid wordt op het domein en dat de gastheer als een ware gids voor gasten is tijdens het verblijf.  Gasten verblijven in accommodaties midden in de natuur. Naast het overnachten zijn er activiteiten aanwezig die naast leuk ook zeer leerzaam zijn, zo kunt u bijvoorbeeld meer inzicht krijgen over de natuur door een ecologische speurtocht, of het leren omgaan met dieren.

Er is ook een vier sterren certificaat. Dat is een prima locatie waarbij er kleine elementen afwijken van het “ideale beeld”. Drie sterren is ook mogelijk. Deze groep past bij onze filosofie maar er zijn nog wel aandachtspuntjes waar Home Pur Sang dan ook advies over uitbrengt..

Het certificaat is geldig voor 5 jaar. Het certificaat mag worden online gepubliceerd worden en Home Pur Sang accommodaties verwijzen ook naar elkaar zodat we allemaal tevreden terugkerende gasten krijgen.

Heeft u een recreatief domein dat bij deze community zou passen? Voor slechts 250€ kan u deelnemen aan onze audit. Of kent u een recreatief domein dat bij ons zou passen of heeft u vragen neem gerust contact met ons op.

Ons team

Veerle de Bie & Yves van Craenebroeck

Veerle de Bie & Yves van Craenebroeck

Zie je veelal samen, op de Swaenhoeve en onderweg, een hecht team.
Veerle en Yves zijn gepassioneerd door mensen, dieren en natuur. Het liest willen ze veel mensen en dieren gelukkig maken. Gasten verwennen, laten genieten van rust, lekker eten, de dieren en de natuur is wat ze op het lijf geschreven is. Ze zijn zich beide bewust dat genieten van de natuur alleen kan blijven duren als we dit op een duurzame manier doen. Op de Swaenhoeve, onze uitvalsbasis, kan je beleven hoe verblijfsaccomodaties geplaatst zijn zodat ze in de natuur geintegreerd zijn. Ook de paarden, pony’s, schapen, kippen en honden zijn een actief onderdeel van deze locatie. Allebei verwelkomen ze partners graag op de Swaenhoeve om zo samen te brainstormen, ervaring te delen en advies te geven.

Reinoud Priester

Reinoud Priester

Reinoud is een dier en natuur mens pur sang. Hij is daarbij ook afgestudeerd als dierenarts. Hij is opgegroeid “ in the middle of nowhere” in Franrkijk, Saint-Mihiel. Samen met de familie hebben zij een oud klooster omgebouwd tot succesvolle paardenfokkerij en natuur glamping.
Zijn passies zijn paarden en “natuur recreatie” en muziek. Hij heeft besloten zich te focussen op de natuur recreatie en heeft als ambitie mensen te laten ontspannen in de natuur. Naast ontspanning is het voor hem belangrijk dat mensen beter inzicht krijgen over de noodzaak om deze in zijn waarde te laten en dit op een educatieve maar ook lucratieve manier te doen want anders is het niet duurzaam.

Geert-Jan van der Sangen

Geert-Jan van der Sangen

Geert-Jan is ‘ondernemer pur sang’. Hij heeft veel ervaring met ondernemen in op het gebied van gezondheid, leefstijl en vitaliteit. Hij is zich al veel langer bewust van zijn eigen footprint en maakt zich in toenemende mate zorgen over hoe wij als mensheid met de wereld omgaan. Zijn aanpak is vaak dat er over praten niet zoveel zin heeft wanneer je niet in beweging komt. Dus wil hij doen wat hij er aan kan doen. Op een leuke en duurzame manier, dat betekent in de kern ook dat zakelijk mag zijn omdat succes de belangrijkste versneller is.
Geert-Jan is vaak in de natuur te vinden, veelal in het bos, soms op de golfbaan. Samen met zijn vrouw Caroline verhuurt hij verblijfsaccomodaties op mooie plekjes in de natuur in zowel Nederland als Italie.

CONTACT

M: info@homepursang.com

T: +32 4682 74 339 (Reinoud Priester)

T: : +32 4858 12 425 (Yves Van Craenenbroeck)