Villa Pur Sang

Villa Pur Sang is een monumentale villa aan de Waal in Tiel. Tussen de eveneens monumentale panden Bellevue en Het Gerechtsgebouw staat de voormalige villa van de directeur van de gasfabriek in Tiel. De Villa is gebouwd in 1914 en is in 2013 volledig gerestaureerd door de nieuwe eigenaren. Met oog voor de historie van de villa, de authentieke details en de unieke plek aan de Waal is het pand aangepast aan de duurzame eisen van deze tijd. Sinds 2014 hebben een aantal Tielse ondernemers een eigen kantoor in Villa Pur Sang, waarbij ze ook gebruik maken van gezamenlijke faciliteiten zoals een keuken en een prachtige vergaderzaal. Deze vergaderzaal met magnifiek uitzicht op de Waal is ook beschikbaar om voor een dagdeel te huren. Ook is het mogelijk om een van de flexplekken voor een dagdeel of meer te huren.

Monumentale vila
De ingrijpende restauratie was hard nodig omdat het pand een aantal keren geschikt is gemaakt voor een tijdelijke bestemming waarbij veel verloren is gegaan. Ook was er een grote mate van achterstallig onderhoud en verouderde systemen. Nu de villa weer helemaal in oude stijl is gerenoveerd is het weer een prachtig object bij de ingang naar de stad en de waal, aan de laatste rotonde op de Nieuwe Tielseweg. Tiel kan trots zijn op wederom een mooie monumentale villa.

Parkeren

In het nieuws

Parkeren is mogelijk tegenover Villa Pur Sang in de Parkeergarage. In de binnenstad van Tiel is betaald parkeren, voor bezoekers zijn er enkele bezoekerskaarten beschikbaar. Gezien het groene karakter van de villa wordt fietsen gestimuleerd en is er een fietsenstalling op eigen terrein.

In oktober 2014 was het precies 100 jaar na de bouw van het pand op de Kwelkade, waarin Villa Pur Sang is gevestigd, officieel in gebruik genomen. Lees over deze officiële ‘heropening’ van dit unieke bedrijfspand.

  • Stad Tiel.nl >>
  • Zakengids tiel >

Bezoekadres

Villa Pur Sang
Kwelkade 1
4001 RK Tiel