Vino & Gusto

‘Vino & Gusto’ is ontstaan uit de passie en voorliefde voor Italië en in het bijzonder voor de prachtige streek de Langhe.  En natuurlijk voor alles wat het Italiaanse levensmotto ‘La Dolce Vita’ in zich heeft: gezelligheid met goed eten en drinken in een sfeervolle en ontspannen ambiance waarbij er alle ruimte is om te genieten.

Het echte Italië
De Langhe is een (h)eerlijke regio in het zuiden van Piemonte. Dit gebied is nog echt Italië, met de fantastische heuvels en bergen, de mooie vergezichten, de sfeervolle stadjes en steden, de vriendelijke mensen, de mooiste wijnen, de zalige en unieke producten, niet voor niets de bakermat van Slow Food.

Op de combinatie van ontspannen buiten leven, al het moois wat de regio heeft te bieden en gezond eten en drinken brengen wij graag een toost uit.

Salute!

La Dolce Vita in Nederland

Vino & Gusto wil u graag ‘La Dolce Vita’ laten beleven in Nederland rondom een Piaggo Ape, een originele Italiaanse driewieler. Vino & Gusto brengt  ‘La Dolce Vita’ naar u toe. Het is een stukje Italië op maar een paar vierkante meter. Daar kunt u onze ‘gentili prodotti delle Langhe’ ruiken, proeven, ervaren en beleven. En waarschijnlijk wordt u dan net zo enthousiast over de zalige producten uit de Langhe als wij dat zijn.


Wijnen uit de Langhe

Op ons sfeervol ingericht terrasje kunt u genieten van de mooiste wijnen uit de Langhe. De Langhe brengt niet alleen de topwijnen van de Nebbiolo druif zoals de grote en bekende Barolo’s en Barberesco’s, maar heeft ook prachtige wijnen van de Barbera druif en van de minder bekende Dolcetto druiven. Wij laten u graag kennis maken met unieke rode wijnen en een aantal frisse lokale witte wijnen van de Favorita, Cortese en Arneis druif. Wij zijn er ook trots op om ook top spumantes uit Canelli te mogen schenken om op die manier kennis te maken met champagne die te mooi is om champagne te heten. Maar ook de spumantes van Santero in mooie design flessen. Uiteraard serveren we op verzoek ook een Spritz, een drankje op basis van Prosecco met Aperol.

 

Piazza Piaggio

Beleef Italië
Vino & Gusto biedt de mogelijkheid om mobiel en op locatie ‘La Dolce Vita’ te beleven.
De Piaggio Ape (een authentiek Italiaanse driewielig autootje) van Vino & Gusto is helemaal ingericht om de mooiste wijnen en smaakvolle producten te serveren. Deze originele Piaggo kan ingezet worden als de wijnbar inclusief terrasje voor een receptie, productpresentatie of borrel, waarbij een sfeertje wordt gecreëerd van een pittoresk Italiaans pleintje: Piazza Piaggio. Op iedere bijzondere gelegenheid is altijd wel een klein plekje waar onze authentieke Piaggo Ape Classic kan staan om uw gasten wijnen op temperatuur te schenken en hapjes te serveren. En wanneer u en uw gasten enthousiast zijn over de wijnen is het mogelijk deze (na) te bestellen bij Vino & Gusto.

Aan u de keus
Wij zorgen ervoor dat de Piaggio op het door uw gewenste moment bij u is. U kunt zelf zorgen dat de wijn geschonken wordt en de hapjes geserveerd worden. Maar we kunnen ook zelf de wijn en antipasti serveren, zodat het u uit handen wordt genomen. Aan u de keus.

Wilt u Italië in Nederland beleven tijdens een bijzondere gelegenheid, aarzel niet en vraag een offerte aan, door een mail te sturen.

Wijnen

Alle wijnen die Vino & Gusto aanbiedt komen uit de Langhe, van kleine wijnboeren tot wat voornamere wijnhuizen: de witte wijnen meer uit het westen van de Langhe, de rode wijnen wat zuidelijker en de spumantes weer wat oostelijker. Elke wijn heeft zijn eigen karakter. Hieronder leest u een beschrijving van de wijnen.

Rode wijnen

Dogliani
Een volle robijn kleurige wijn gemaakt van de dolcetto druif. De wijn heeft een brede en intense geur van kersen, bramen, viooltjes en is licht kruidig.
Deze wijn heeft een aromatische, volle smaak, met een lichte droge en fruitige afdronk. Deze wijn is heerlijk bij antipasti, hoofdgerechten en kaas.

Barbera
Deze robijnkleurige wijn is gemaakt van de Barbera druif. Deze druif heeft van zichzelf weinig tanines en is daardoor zacht, soepel en toegankelijk. De wijn heeft een geur van rood fruit zoals frambozen, bramen en aardbeien en heeft een fruitige afdronk. Deze wijn kan je het beste jong drinken. Het past bij vele gerechten en is ook lekker om ‘s avonds te drinken.

Witte wijnen

Fallegro Favorita
Deze frisse witte wijn is volledig van de Favorita druif. De wijn is vol van frisse aroma’s van peer en gele appels met een heerlijke citrus-bloemige afdronk. De wijn heeft een lichte tinteling die ‘danst’ op de tong. De Fallegro is de wijn van geluk volgens de Piemontesers. Het is een heerlijke frisse wijn, een ideale aperitief die koud gedronken kan worden. Maar het is ook een perfecte begeleider bij visgerechten en zeevruchten.

Roero Arneis
Deze wijn heeft een lichte tot medium body, een mooie frisheid met tonen van wit fruit zoals perzik en abrikoos, tropisch fruit, soms wat bloemige tonen, en meestal een mooi amandel bittertje in de afdronk. Het is een echte all round wijn: fris genoeg om als aperitief te drinken, krachtig genoeg om bij het eten te drinken, en soepel genoeg om ook ’s avonds zo te drinken!

Spumante metodo classico

Deze spumantes zijn gemaakt volgens de metodo classico. Dit betekent een lang tweede gistingsproces in de fles. De spumantes metodo classico zijn te vergelijken met de Franse champagnes. Echter de naam champagne is beschermd.

Millisimato extra brut
Deze spumante is gemaakt van 80% pinot noir druif en 20% chardonnay. In de geur zijn tonen van bloemen, bessen, kersen en vers bakkersgist te herkennen. Het is een volle spumante met een droge afdronk. Is heerlijk als aperitief , maar ook een mooie begeleider van vis en schaaldiergerechten.

 

 

Contact

caroline@vinoegusto.com

T 06-53395279